Exposities

Op 9 en 10 november hield fotoclub Focoss haar jaarlijkse foto-expositie in buurthuis “Kortfoort”.
Evenals voorgaande jaren wed deze druk bezocht en alle bezoekers konden stemmen op de in hun ogen drie mooiste foto’s.
Men kon kiezen uit ruim 70 foto’s van allerlei verschillende onderwerpen variërend van architectuur, portret, natuur en macro-fotografie.
Na het tellen van alle stemmen bleek er een duidelijke voorkeur voor de foto van de IJsvogel gemaakt door Willem-Jan Verhoeven.
De tweede plaats ging naar een eekhoorn (Walther Burg). Een prima derde plaats was voor "meisje op het strand aan de Maas" van Ria Smits.
Dit zijn de drie winnende foto's.

1e plaats Willem-Jan Verhoeven

2e plaats Walther Burg

3e plaats Ria Smits

Fotoclub Focoss is een erg actieve (en gezellige) club waar de leden echt veel mooie foto’s laten zien.
Daarom laten we gedurende maar liefst 5 (!) maanden op verschillende locaties een groot aantal van deze foto’s zien.
Een aantal verschillende onderwerpen zijn: natuur – portret – dieren – architectuur – abstract – landschappen – macro – sport etc.

BIBLIOTHEEK - OSS
Van dinsdag 14 januari 2020 t/m zondag 9 februari  2020 tref je in de bibliotheek een groot aantal mooie foto’s aan gemaakt door onze leden. Het thema dat we hebben uitgekozen is “Markant Oss”, en geeft een beeld van bekende en minder bekende plekjes is de gehele gemeente Oss; dus natuurlijk inclusief de omliggende dorpen en kernen. Je zal bij veel foto’s vast al weten waar deze gemaakt is, maar voor alle zekerheid en om mensen die wat minder bekend zijn met Oss staat er bij elke foto:
-        De maker
-        Waar het gefotografeerd is;
-        Hoe het gefotografeerd is.

Ondanks dat digitale camera’s en mobieltjes niet meer zijn weg te denken blijft analoge fotografie erg interessant en daarom is een van de vitrines ingericht met fotocamera’s en ander materiaal voor analoge fotografie. Deze bijzondere vorm van fotografie (je ziet pas ná het ontwikkelen en afdrukken echt wat je hebt gefotografeerd)  wordt door enkele leden van Focoss gebruikt voor het maken van aparte en stijlvolle zwart-wit foto’s.

Zie voor meer info deze link

GEMEENTEHUIS OSS
Van dinsdag 11 februari t/m vrijdag 20 maart hangen in de hal van het gemeentehuis een groot aantal foto's gemaakt door de leden van Focoss.
Er is geen bepaald thema dus zullen er allerlei soorten van fotografie te zien zijn.