Exposities

Fotoclub Focoss is een erg actieve (en gezellige) club waar de leden echt veel mooie foto’s laten zien.
Daarom laten we gedurende maar liefst 5 (!) maanden op verschillende locaties een groot aantal van deze foto’s zien.
Een aantal verschillende onderwerpen zijn: natuur – portret – dieren – architectuur – abstract – landschappen – macro – sport etc.

BIBLIOTHEEK - OSS  (VERKOCHTE FOTO'S)
Van dinsdag 14 januari 2020 t/m zondag 9 februari  2020 trof je in de bibliotheek een groot aantal mooie foto’s aan gemaakt door onze leden. Het thema dat we hadden uitgekozen is “Markant Oss”, en gaf een beeld van bekende en minder bekende plekjes is de gehele gemeente Oss; dus natuurlijk inclusief de omliggende dorpen en kernen.  Ondanks dat digitale camera’s en mobieltjes niet meer zijn weg te denken blijft analoge fotografie erg interessant en daarom was een van de vitrines ingericht met fotocamera’s en ander materiaal voor analoge fotografie. Deze bijzondere vorm van fotografie (je ziet pas ná het ontwikkelen en afdrukken echt wat je hebt gefotografeerd)  wordt door enkele leden van Focoss gebruikt voor het maken van aparte en stijlvolle zwart-wit foto’s.

Op de foto's kon worden geboden waarbij de opbrengst voor een goed doel was. Zo hebben we mooi een paar honderd euro aan enkele goede doelen kunnen overboeken en bij een aantal mensen hangt nu de door hun uitgekozen vergroting. Een geslaagde actie!!!

GEMEENTEHUIS OSS
Van dinsdag 11 februari t/m vrijdag 20 maart hangen in de hal van het gemeentehuis een groot aantal foto's gemaakt door de leden van Focoss. Net nadat we in de bibliotheek het thema "Markant Oss" hebben afgesloten zie je hier nu vrij werk van een aantal van onze leden. Echt alle onderwerpen zijn vertegenwoordigd: macro - dieren -portret- landschap - architectuur - urbex etc. Ruim 40 mooie vergrotingen in een stijlvolle opstelling. Er liggen ook flyers met informatie over Focoss. De foto in de bijlage geeft een indruk van de expositie en is gemaakt door Ben Hopman. En je bent elke maandagavond van harte uitgenodigd om vrijblijvend eens op onze wekelijkse clubavond te komen kijken. Dat doen meer mensen om de sfeer te proeven en eens te kijken of het ze leuk lijkt.

MUZELINCK -OSS
In  het najaar zullen we ook weer een groot aantal nieuw gemaakte foto's laten zien in de Muzelinck. Zeker ook van de nieuwe leden die de afgelopen maanden bij Focoss zijn gekomen. Ook dan weer vrij werk naar keuze van de degene die de foto's heeft gemaakt. Meer informatie komt tegen de zomer op deze site.

NOVEMBER - JAARLIJKSE GROTE FOCOSS EXPOSITIE
En natuurlijk komt in november weer de bekende jaarlijkse foto-expositie in buurthuis "Kortfoort". Evenals vorige jaren komen dan weer enkele honderden mensen kijken, gezellig wat drinken, met onze leden praten, wat dingen uitwisselen over fotografie en kijken naar een flitsende fotopresentatie van pakweg 2,5 minuut  waarin ruim 300 echt verschillende foto's te zien zijn; wisselend op de maat van muziek.

Natuurlijk komt op deze site ook hier weer tijdig informatie over deze expositie.