Exposities

Fotoclub Focoss is een erg actieve (en gezellige) club waar de leden echt veel mooie foto’s laten zien.
Daarom laten we gedurende maar liefst 5 (!) maanden op verschillende locaties een groot aantal van deze foto’s zien.
Een aantal verschillende onderwerpen zijn: natuur – portret – dieren – architectuur – abstract – landschappen – macro – sport etc.

BIBLIOTHEEK - OSS  (VERKOCHTE FOTO'S)
Van dinsdag 14 januari 2020 t/m zondag 9 februari  2020 trof je in de bibliotheek een groot aantal mooie foto’s aan gemaakt door onze leden. Het thema dat we hadden uitgekozen is “Markant Oss”, en gaf een beeld van bekende en minder bekende plekjes is de gehele gemeente Oss; dus natuurlijk inclusief de omliggende dorpen en kernen.  Ondanks dat digitale camera’s en mobieltjes niet meer zijn weg te denken blijft analoge fotografie erg interessant en daarom was een van de vitrines ingericht met fotocamera’s en ander materiaal voor analoge fotografie. Deze bijzondere vorm van fotografie (je ziet pas ná het ontwikkelen en afdrukken echt wat je hebt gefotografeerd)  wordt door enkele leden van Focoss gebruikt voor het maken van aparte en stijlvolle zwart-wit foto’s.

Op de foto's kon worden geboden waarbij de opbrengst voor een goed doel was. Zo hebben we mooi een paar honderd euro aan enkele goede doelen kunnen overboeken en bij een aantal mensen hangt nu de door hun uitgekozen vergroting. Een geslaagde actie!!!

GEMEENTEHUIS OSS
Van dinsdag 11 februari t/m vrijdag 20 maart hangen in de hal van het gemeentehuis een groot aantal foto's gemaakt door de leden van Focoss. Net nadat we in de bibliotheek het thema "Markant Oss" hebben afgesloten zie je hier nu vrij werk van een aantal van onze leden. Echt alle onderwerpen zijn vertegenwoordigd: macro - dieren -portret- landschap - architectuur - urbex etc. Ruim 40 mooie vergrotingen in een stijlvolle opstelling. Meerdere bezoekers namen de flyer mee en hebben de clubavond bezocht. De foto in de bijlage geeft een indruk van de expositie en is gemaakt door Ben Hopman. En je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend eens op onze clubavond te bezoeken. Dat doen meer mensen om de sfeer te proeven en eens te kijken of het ze leuk lijkt.

MUZELINCK -OSS
In  het najaar was het wederom de bedoeling om een aantal nieuw gemaakte foto's laten zien in de Muzelinck. Zeker ook van de nieuwe leden die de afgelopen maanden bij Focoss zijn gekomen. Door de ontwikkelingen van de laatste maanden mbt COVID-19 is deze mogelijkheid helaas komen te vervallen.

NOVEMBER - JAARLIJKSE GROTE FOCOSS EXPOSITIE gaat niet door!
En natuurlijk hadden de leden zich al weer verheugd op onze jaarlijkse foto-expositie in buurthuis "Kortfoort". Aangezien door elke jaar honderden mensen komen kijken en we de maatregelen mbt COVID-19 niet kunnen borgen zal deze helaas voor 2020 komen te vervallen.

VVV - OSS - Let op: i.v.m. Corona uitgesteld!
I.v.m de ontwikkelingen m.b.t. Corona zal deze expositie in overleg met de VVV op een nader tijdstip gepland worden is de verwachting.

Het door Focoss gekozen thema is “Kijk Oss eens” en geeft een veel omvattend beeld van bekende én minder bekende plekjes in de gemeente Oss (inclusief de omliggende dorpen en kernen) Voor de echte Ossenaren zal het meestal meteen duidelijk zijn waar de foto’s zijn gemaakt. Maar voor de minder bekende plekken en niet-Ossenaren is bij elke foto de maker, en de locatie vermeld.

 De foto-expositie “Kijk Oss eens” is voorlopig uitgesteld!

Ben je geïnspireerd geraakt door de foto’s van Focoss op deze site of op een van exposities en wil je meer weten over fotografie? Dan ben je van harte welkom om op een clubavond (op even weken maandags) vrijblijvend te komen kijken. Focoss is een gezellige, kleinschalige club met beginnende en ervaren hobby-fotografen. Samen bespreken ze foto's, worden er leuke foto-uitstapjes gemaakt, leren ze van elkaar over apparatuur en waar regelmatig sprekers en bekende fotografen komen vertellen over hun werk. Meer info en foto's: www.focoss.nl