Roy Hoogenboom

Over mij:

Hallo ik ben Roy Hoogenboom

Mooie plekken vast leggen als herinnering voor later. Zo begon het ongeveer 20 jaar geleden. Eerst met een compact camera en later met een spiegelreflexcamera, een Nikon D90. Hoe vaker ik ging fotograferen hoe leuker ik het vond. Daarnaast heb ik ook een aantal korte cursussen gevolgd om me camera beter te leren kennen. En in de loop der jaren heb ik meerdere lenzen, filters en andere accessoires aangeschaft.

De fotografievormen die mij vooral aanspreken zijn architectuur- en landschapsfotografie. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in Urbex-, HDR-, en macrofotografie.

Bij het fotograferen ben ik vooral op zoek naar mooie kleuren, en composities.  Om meer uit me foto’s te halen fotografeer ik tegenwoordig in RAW, zodat ik, als dat nodig is, ze een beetje kan bewerken in Photoshop.

De laatste jaren was ik op zoek naar nieuwe inspiratie. Daarom ben ik sinds november 2016 lid geworden van Focoss. Ik hoop me hier verder te kunnen ontwikkelen en meer kennis op te doen op het gebied van fotografie. Er gezellig samen op uittrekken en van elkaar te kunnen leren.