logo

Presentatie Gé Aarts

One thought on Presentatie Gé Aarts

 1. Op maandagavond 19 november organiseert Fotoclub “Focoss” een interessante lezing over “De Geschiedenis van de Film”.
  De passie van cameraman Gé Aarts (was cameraman voor onder andere het NOS Journaal en in het bezit in uitgebreide verzameling van foto- en filmcamera’s en ander toebehoor) is de geschiedenis van het bewegend beeld.
  Die is begonnen met de toverlantaarn en de camera obscura.
  In de 19e eeuw was er veel belangstelling voor wat we nu ‘pré-cinema noemen, bewegende optische effecten en toen de fotocamera en lichtgevoelig materiaal werd uitgevonden ontstond uit die combinatie de film.
  Gé vertelt met bovenstaande apparaten en met diverse antieke filmcamera’s en filmprojectoren het verhaal van de uitvinders van de film, met veel anekdotes over hun mislukkingen en successen en we zien de uitvinders aan het werk.

  Heeft u zelf nog een oude filmcamera of projector: breng deze gerust mee. Waarschijnlijk kan Gé er het nodige over vertellen.
  Gé was met deze presentatie onder andere in een tv-uitzending over het Nederlands FilmFestival en in een uitzending over de Gouden Kalf nominaties en bij het IDFA festival in Utrecht.
  https://www.youtube.com/watch?v=vDY_jczmOdE Kijk hier vanaf minuut 2.08
  https://www.youtube.com/watch?v=D2TAgdjCsbE Kijk hier vanaf minuut 22.02
  Een echt interessante en onderhoudende avond!
  Datum: maandagavond 19 november 2018. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.45 uur.
  Adres: Buurthuis “De Kortfoort”, Floraliastraat 93, 5342 BH Oss.
  Entree: slechts € 2,50.

Leave a comment