logo

Lightpainting 9 & 10 maart 2024

Op veler verzoek had de activiteiten commissie twee avonden lightpainting gepland.

Vorig jaar was de locatie niet helemaal donker, dus werd er naar een betere locatie gezocht. Die werd gevonden langs de Zevenbergseweg in Berghem. De weersomstandigheden waren ideaal: heerlijk zacht weer.

Het eerste half uurtje werd gebruikt om alle camera-opstellingen neer te zetten, de camera instellingen aan te passen en te focussen op een vast, gemarkeerd punt, dat met een lichtje beschenen werd.

Op de eerste avond begonnen na het aftellen van 3, 2, 1…..Peter van Brunschot en Ben Hopman met het draaien en lopen met led-lampjes op een stok. Ze maakten diverse bewegingen en liepen van links naar rechts (van ons uit gezien), wat een heel speciaal resultaat opleverde. Ben had volgens de planning een fiets meegenomen. En met een rood lampje, de ene keer knipperend, de andere keer continu brandend, werden de contouren van de fiets gevolgd. Zelfs met een berijder op de fiets.

Rond een uur of negen werden we verrast met een bezoek van twee BOA’s. Perry heeft ze hartelijk ontvangen en uitgenodigd om mee te kijken met onze verrichtingen. De heren (jongemannen) vonden het heel bijzonder en de resultaten erg mooi.

Om half tien werd besloten om een poging te wagen om met brandend staalwol te gaan “spelen”.  Zowel Ben als Peter hadden geen ervaring om hiermee te zwaaien.Na enig oefenen met het aansteken brandde de staalwol en zwaaide Peter (in beschermende kleding !) met verve in het rond. Wat spectaculaire foto’s opleverde.Helaas vloog opeens de staalwol los van de ketting en belandde pardoes op het voorhoofd van Ben, die toch op een veilige afstand stond. Gelukkig viel de schade mee, maar toch……

Ruud wilde graag foto’s maklen met reflectie in het water, dat naast onze praktijk locatie lag.En liep vervolgens naar de Zevenbergseweg. De resultaten zullen we ongetwijfeld binnenkort kunnen zien op de Focoss site.

Ook de tweede avond verliep uitstekend. Ditmaal moest Ben alles alleen doen, maar werd meermaals bijgestaan door Vincent, die even wilde kijken hoe het ging. Waarvoor dank !

Al met al waren de deelnemers erg enthousiast en tevreden over de twee geslaagde avonden.

Eric

Leave a comment