logo

Antwerpen, Stephan Vanfleteren (incl. gids!)

Zaterdag 8 februari stond het bezoek aan Antwerpen op de agenda.
Een bezoek aan de foto-expositie van Stefan VanFleteren en daarna fotograferen in de stad Antwerpen.
Een paar weken eerder had Peter van de Lavoir al een interessante presentatie gehouden over deze Belgische fotograaf.
Irene,Paula,Wiel,Ria,Peter,George,Martin,Willem-Jan,Ben en Piet waren al vroeg,gewapend met camera, uit de veren.
Wij waren met twee auto’s vertrokken en de eerste groep was wat eerder(reed wat sneller!!) en die hebben foto’s gemaakt van het glazen schip boven op het havenkantoor.
Daarna hebben wij in het FOMU met elkaar eerst een lekker kop koffie gedronken werden waarna een gids ons kwam halen voor een rondleiding door de expositie.
Het werd een uitermate interessante rondleiding.Stefan VanFleteren fotografeert vrijwel uitsluitend in zwart wit en wij werden toch wel verrast hoe mooi zwart wit fotografie kan zijn. Vaak met veel emotie erin.
Na een lekker lunch splitsten de groepen zich.Het weer viel nogal tegen en het regende
De ene groep wilde graag in de stad foto’s maken. De stad Antwerpen leent zich enorm voor fotografie.
De andere groep wilde graag naar het Station van Antwerpen.Een geweldig mooi en oud gebouw met voldoende inspiratie om mooie en interessante foto’s te maken.
Rond 17.00 ging de ene groep huiswaarts en de andere groep wilde nog terug naar het Havenkantoor.Een mooi verlicht object om ook in de avond te fotograferen.
Om te wachten op het vallen van de duisternis werd een Belgisch frietkot aangedaan.Echter met chinezen achter de balie!!.
Nadat de kans op een met Coronavirus besmet frietje eerst goed was ingeschat hebben wij ons daar toch maar aan een frietmaaltijd overgegeven.
Hierna zijn wij naar de haven gereden en hebben daar vanuit allerlei hoeken het mooi verlichte schip op de plaat gezet.
Waar wij alles met onze moderne digitale camera’s op een statief in beeld brachten deed Martin dit alles met een analoge Yashica en zonder statief.
Hij maakte gebruik van andere aanwezige steunpunten.Wij zijn uiteraard heel benieuwd naar deze foto’s
Rond 19.30 gingen wij weer op huis aan.En wij waren het er allemaal over eens dat het een gezellige en mooie fotodag was geweest.

Leave a comment